Intressant fond till premiepensionssparandet

Det finns sedan hösten 2016 ett premiepensionsval (PPM) som följer min investeringsfilosofi. Den heter Aktiespararna Direktavkastning (Nr 874503) och följer Six Sweden Dividend 15-index, d v s de 15 bolag från Stockholmsbörsens mest omsatta aktier som har högst direktavkastning de senaste tre åren. Förvaltningsavgiften är på relativt låga 0,3%. Jag har valt att satsa 35% av premiepensionen i denna fond. Andelen bör förutom riskviljan även påverkas av kvarvarande tid till pension.

Ett alternativ eller komplement till ovan är Spiltan Aktiefond Investmentbolag (Nr 358309 ) som inriktar sig på svenska investmentbolag. Förvaltningsavgiften är på låga 0,2%. Jag har valt att ha med även denna i PPM-portföljen.

Har du hittat fler liknande alternativ?

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *